lørdag den 30. juli 2011
Første fire pæle sat. Otte "to go"!
Fik den brilliante ide at lave en ramme i samme skabelon, som jeg bruger til dækkene og som placeret på første pælepar giver den eksakte afstand til næste pælepar. Med vaterpas, 3 meter lange pæle, ramme og balancerende på en trappestige er der dog nok at holde styr på. Men langsomt skrider det fremad...
fredag den 22. juli 2011

De voldsomme regnskyl fik kloakvandet til at løbe baglæns i kloakken og op gennem afløb i huset. Gudskelov skete det på et tidspunkt, hvor kun råhuset stod færdigt, og der skete ikke anden skade end en mindre forsinkelse, mens der blev tørret ud. Jeg sov dog først roligt igen, da vi kort efter investerede i en brønd med højvandslukke for at sikre os mod gentagelser.
Den investering har vi ikke fortrudt, for som bekendt er det ekstreme vejr kun blevet mere aktuelt siden!
Brønden er forsynet med en klap, som lukker ved tilbageløb. Samtidig fortæller en alarm i huset i os, at nu er klappen gået ned. Det er til dato sket 8-10 gange (2 af dem i dag), og hver gang glæder jeg mig over, at vi besluttede at grave for cirka 40.000 kr. ekstra ned i jorden.
Vi havde beregnet et vist spild, da vi købte terrasseplankerne, men vores tømrer Jørgen er en sirlig og dygtig mand, så han fik puslespillet til at gå op uden at måtte frasortere ret meget.
Dermed er projekt bro indledt.
Af de overskydende planker laver jeg 5 løse dæk på cirka 2x2 meter, som lægges ud i forlængelse af hinanden og giver 10 meter færdig bro matchende vores fine terrasse. Nice...
Største opgave i den sammenhæng bliver at slå de i alt 12 pæle ned, som skal bære dækket. De er 3 meter lange, skal bankes i med håndkraft, og så skal de bare stå snorlige, når jeg er færdig. Hmmm...
torsdag den 21. juli 2011
Så er vi i gang med terrassen.
Som sagt består dækket af 38 mm amerikansk douglas i bredderne 140, 186 og 235 mm, som blandet giver et spændende og varieret udtryk. En ekstra finnesse er, at dækket i et plan fortsætter i en 2 meter bred bro langs nordfacaden, forbi hoveddøren og videre ud til vejen.
Første middag på terrassen...
Jeg er også nødt til at prale af bolværket, - nu har I jo hørt så meget om det. For god ordens skyld skal bemærkes, at det grønne til venstre ikke er græs, men en særlig heftig omgang "søsalat" forårsaget af det varme vejr, udvaskning fra markerne og en særlig vindstille periode.
Solen var hård og jeg var alene om jobbet, så der blev gået til den. Fredag aften var alle 600 kvm lagt, og så kunne der slappes lidt af igen. Nu med udsigt ud over en tæt og dejlig grøn plæne.
Det foregik dog ikke uden en vis kamp om pladsen med en svanemor, som havde besluttet sig for at ruge årets kuld ud på matriklen. Efter at have nuppet et par af hendes æg og for sjov pustet dem ud, mens hun kiggede den anden vej, fik hun dog nok af os og fortrak.
Vi har besluttet at investere i rullegræs, så vi hurtigt får en plæne, vi kan bruge. Men inden græsset bestilles, vil vi hæve terrænet en smule.
Via en lokal vognmand har vi fået fat i den fineste muldjord og aftalt den færdige højde på terrænet.
Jeg var på arbejde den dag jorden blev kørt ind. Havde jeg været hjemme, havde jeg nok sendt chaufføren retur efter de første par læs, for hold op, hvor kom der meget! Det syntes naboerne også, skulle jeg hilse at sige.
Men da først jordbunkerne blev spredt ud, jorden planeret og luften presset ud af mulden, var der hverken for meget eller for lidt. Og efter en masse frem og tilbage med rendegraver, stenharver, tromler og andet isenkram, kunne jeg sætte snoren på og bestille græsset. Fra Leopold, hvor ellers...?
Hos PA Savværk på Sydfyn fandt vi et parti 38 mm amerikansk Douglas i varierende bredder op til 235 mm. Dem vil vi ha', så vi tog hjem og overbeviste mor.
At tænke, tegne og bygge sit eget hus er en omfattende, kompliceret og langstrakt proces, og undervejs har jeg ligget søvnløs i mange timer og spekuleret på om alt nu også bliver, som det er tænkt. En ting er at forestille sig noget i 2D og 1:50, - en anden at bo og fungere i det 3D og 1:1.
Til dato er den eneste ting, som jeg med det samme kunne se ikke virkede, køkkenbordets dybde. Bordets længde er som sagt omkring 7 meter, men vi havde ikke nærmere overvejet dybden og tog blot en standardløsning på 60 cm. Det fortrød vi hurtigt, for proportionen virkde forkert og plads til en dybere plade var der nok af. Til alt held havde vi valgt Corian plader, som blandt andet har den fordel, at de kan limes, så samlinger ikke ses. Derfor rykkede vi simplet hen underskabene frem og købte 10 cm ekstra plade, som blev limet på bagkanten. Mange penge for en lille ting, - men med det samme kunne vi se, at de var godt givet ud. Og det er så også den eneste "fejl", vi endnu har fundet. Men der blev grinet godt af os hele vejen rundt - fra køkkenfirma til elektriker, VVS og tømrer, der alle måtte tilbage til Hestehaven.
onsdag den 16. februar 2011



Og bemærk så spejl på badeværelse, som sammen med glasdør i bruseniché satte punktum.
tirsdag den 18. januar 2011


Hvordan laver vi en belysning, som både er æstetisk og funktionel? Kan vi med indbyggede spots overhovedet opnå en hyggelig og varm belysning eller ender det med at ligne en operationsstue? Er vores valg af de relativt store lamper/lyskilder rigtigt? Kommer vi til at bade hele kvarteret i lys og ligne Palles Tivoli?
Som altid får man lige så mange forskellige svar, som personer man spørger. Så i virkeligheden lyttede vi til vores egen stemme, og det har vi ikke fortrudt. I min verden er lyset noget af det bedste ved huset.
Vi har grundlæggende placeret alle lamper tæt på og med samme afstand til væggen og bruger dermed væggen til en form for effektbelysning. Det giver en god dybde i rummet og skabe et levende lys. Samtidig har vi inddelt al belysning i små grupper med dæmper på de fleste. Da vi har IHC styring på hele molevitten, giver det en fantastisk mulighed for hele tiden at tænde og slukke forskellige grupper, og dermed skabe en dymasik belysning i forhold til hvor i rummet, vi er, og hvilke aktiviteter, der foregår.
Abonner på:
Opslag (Atom)